Skräckromantik över sekler – SVT om Göteborgs konstmuseums utställning

Marcus Larson - Hav i månsken med fyr och brinnande ångfartyg - 1859
Marcus Larson – Hav i månsken med fyr och brinnande ångfartyg – 1859

 

Skräckromantikens landskap. Från Marcus Larson till Goth

Sveriges Television gjorde i veckan ett reportage från Göteborgs konstmuseum där man just nu kan se utställningen ”Skräckromantikens landskap. Från Marcus Larson till Goth”. En av tavlorna som ingår i utställningen har lånats ut av Akademiska Föreningens Konstsamling – Marcus Larsons “Hav i månsken med fyr och brinnande ångfartyg” från 1859. Tavlan, kallad ”Brinnande ångbåt” av lundastudenterna, målades i AF-borgen på tio timmar av Marcus Larson under ett besök.

Se reportaget om utställningen, och Marcus Larsons tiotimmars projekt, här.

Gothic horror landscapes. From Marcus Larson to goth

Swedish Television made a news coverage about the exhibtion “Gothic horror landscapes” at Gotheburgs Art Museum this week. One of the pieces in the exhibition has been lent to the museum by The Academic Societys Art Collection – Marcus Larson’s “Hav i månsken med fyr och brinnande ångfartyg” (“Ocean in moonlight with lighthouse and burning steamer”) from the 1859. The painting, called ”Brinnande ångbåt” (”Buring steamer”) by the students of Lund, was painted in just ten hours at the AF boulding.

See the news coverage about the exhibition, and Marcus Larsons ten hour prodject, at this link (in swedish).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *