Kröken av Bo Hultén

Kröken av Bo Hultén
Kröken av Bo Hultén

Tavlan “Kröken” donerad av Margareta Nilsson

Akademiska Föreningens konstsamling kan med glädje meddela att vi i höst fått en donation, “Kröken” målad av Bo Hultén. Tavlan donerades av Margareta Nilsson, tusen tack!

Den 23 oktober avtäcktes målningen i samband med invigningen av de nyrenoverade lokalerna på tredje våningen i AF-borgen. Både Margareta Nilsson och Bo Hultén var där och berättade om konstverket, dess motiv och tillkomst.

Bo Hultén berättar om tavlan vid avtäckningen den 23 oktober.
Bo Hultén berättar om tavlan vid avtäckningen den 23 oktober.

Målningen är en vy över Verkån strax före sitt utflöde i Hanöbukten vid Haväng i Skåne. Tavlan skänktes ursprungligen av Bo Hultén till Anna-Greta Crafoord på hennes 75-årsdag 1989.

The painting “Kröken”, donated by Margareta Nilsson

This autum the Academic Society’s Art Collection received a donation from Margareta Nilsson. The painting is called “Kröken” an is painted by swedish painter Bo Hultén. The painting was unveiled the 23 of October in the AF buliding and both the artist Bo Hultén and donor Margareta Nilsson was there and talked about the painting.

The painting is a view of th river “Verkån” just before its outflow at Hanöbuktens at Haväng in Scania. The painting was originally donated by Bo Hultén to Anna-Greta Crafoord on her 75th birthday, 1989.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *