Konstkväll i Lund lördagen den 17 Oktober

affisch-webb

Konstkväll i Lund lördagen den 17 Oktober

I samband med “Konstkväll Lund” ställer Akademiska Föreningens konstsamling ut delar av samlingen i Athen, AF-borgen. Vi ställer ut verk på temat “Lundabor och Lundabygd”, det vill säga tavlor med motiv av Lund och några av de människor som bott och verkat i staden. Vi kommer bland annat bjuda på stadsvyer av Anders Trulson, Johan Johansson, Endis Bergström och Pehr Eklund samt vår strindbergsbyst av Carl Eldh. Vi har öppet från 17.00 till 21.00.

Fri entré!

Art Night in Lund on Saturday, October 17

During “Art Evening Lund” the Academic Society’s art collection will exhibit parts of the collection in café Athen, AF building. The theme of the exhibition is “Lund and its people”, it other words the exhibition will feature paintings and sculptures of Lund and the people that have lived here. Exemple of works that will be exhibited is town views by Anders Trulson, Johan Johansson, Endis Bergström, and Pehr Eklund and a bust of August Strinberg by Carl Eldh. We are open from 17:00 to 9:00 p.m.

Free entry!

 
FUlogoKV-Lund

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *