Utställning: Mytologi

mytologi-banner2

Utställning ‘Mytologi’ den 16/4

Det våras för en ny utställning med Akademiska Föreningens konstsamling och denna gång visas verk i anknytning till mytologi. Myterna berör bland annat de nordiska bältesspännarna, Leda och svanen, Roms grundande samt flertalet motiv med kristna förtecken. Konstverk utav bland annat Carl Stefan Bennet, Olle Hjortzberg, Alexander Laureus och Torsten Schonberg.

Vi har öppet klockan 12 till klockan 16. Lokalen den 16/4 är dessvärre endast tillgänglig via trappor. Ingång via AF borgens huvudentré.

Fri entré, varmt välkomna!

Exhibition ‘Mythology’ Saturday the 16th of April

It is time for another exhibition with The Academic Society’s Art Collection. This time works with relation to mythology will be shown. The myths shown in the works are the Nordic myth that connects to “Bältesspännarna”, Leda and the Swan, the foundation of Rome and several motives with references to Christianity. Olle Hjortzbergs “Vingud” God of Wine, seen in the poster for the exhibition connects the ancient myths with the more modern, it connects Bacchus to Jesus.

We look forward to share the works of our collection in Sångsalen at AF-borgen Saturday the 16th of April. We have open between 12 and 16.

Free entry, welcome!

Mytologi-poster-web

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *